Kokemuksia Hyviksestä

 

Yhteisöjäsenten ajatuksia, kokemuksia Hyvästä Kodista

 

"Hyvä koti on nasta paikka. Täällä saat mielekästä tekemistä, rytmiä päiviin ja uusia ystäviä. Toiminta on kuntouttavaa. Asiat tehdään yhdessä, meillä vallitsee oikeudenmukaisuus ja tasavertaisuus. Meillä myös oppii uusia asioita kuten ruuanlaittoa, josta on apua omassa arjessa."

 

"Muutama sananen jo vuosia toimineen Hyvä Koti Ry:n puolesta heille jota asia koskee ja kiinnostaa...

Rakkaassa Suomenmaassamme on monia joita elämässä on kohdeltu kaltoin; heitä joista ei ole alun alkaenkaan jaksettu välittää ihmisarvoisesti ja jotka ovat kohdanneet syviä järkytyksiä joiden alla mielen kestävyys on joutunut koville. Yksin ovat nämä haavoitetut haavansa kantaneet, koska vaikka on terapiaa ja lääkkeitä, niin eivät nämä yksin kanna elämässä eivätkä vie eteenpäin. Terapiaakin kun on monenlaista ja resurssien puutteesta ja mahdollisesta "moniongelmaisuudesta" johtuva terapoitavan ja terapeutin kohtaamattomuus on todellinen ongelma ja helposti "vaikeiden tapausten" edessä nostetaan kädet pystyyn. Tai sitten hoito jää kosmeettiseksi...

Onhan toki erilaisia terapiaryhmiäkin joiden hoidollinen saanti niille jotka asiaan ovat sitoutuneet saattaa olla hetkeksi suurikin mutta näilläkin ryhmillä on kontekstinsa; alku, keskikohta ja loppu ja mitäs sitten? Lääkepurkki kouraan ja kotiin "parantumaan"?

Moni sielultaan rikkinäinen tarvitsisi kunnollista jatkumoa ja vastaanottavan yhteisön jossa mahdollisesti kipuillakin mutta ennen kaikkea saada tukea uskaltautua löytämään omia vahvuuksiansa ja tulla näkyväksi. Tässä kohtaa näen Hyvä Koti ry:n toiminnan positiivisena, pitkäjänteisenä ja ainutlaatuisena kohtaamispaikkana meille ihmisille jotka hengissä pysyttelemme ja oljenkorsiin tartumme. Hyviksessä otetaan hienosti kanssaihminen huomioon tarjoamalla mahdollisuutta omaan tahtiin tapahtuvaan kuntoutumiseen; prosessiin ja synergiaan; mahdollisuutta osallistumiseen oman halunsa, kykynsä ja viitsimisensä mukaan.

Kaikilla meillä Hyvisläisillä on kortemme kannettavana arvokkaan asian puolesta jatkossakin sillä tästä "koulustahan" haetaan oppia, turvaa ja näkemystä kuten kai elämässä yleensäkin. Ei ole keneltäkään läpihuutojuttu asettua kärsivän nahkoihin ja koettaa ymmärtää mikä ihmistä riivaa mutta kohtaamisessa -kaikessa katharttisuudessaankin- tapahtuu kasvua ja toivon mukaan eheytymistäkin jolloin objektista, näkymättömästä, tulisi subjekti, omaan elämänpolkuunsa uskova (hyväntuulinen?) toimija.

Let us intergrate... Ja lisää Hyviksiä Suomenmaahan?!"